Texeler & Texelwool


Bij ons vindt u Texeler en Texelwool onder 1 dak, Waddenglorie, Galjoen, Puur Natuur, Slaapzacht worden alle door ons geleverd

Texelwool & Texeler zijn momenteel de 2 merken die samen verder gaan, wel ieder onder het eigen label. Zij leveren samen nog meer kwaliteit in hoofdkussens en dekbedden. De fantastische  dekbedden van Texeler en Texelwool zijn uniek, met Texeler haalt u de natuur in huis.

Het soms barre klimaat op Texel heeft een bijzondere invloed op de vachtstructuur van de schapen. De koude, de wind en de zilte zeelucht zorgen daar bij het schapenras Texelaar voor langkroezende wol met een ongekend hoog gehalte aan natuurlijke lanoline (wolvet).

Unieke eigenschappen die gedurende de productie van dekbedden, onderdekens of kussens behouden blijven. Een gezonde waarborg voor jarenlang slaapplezier.

 De zuivere Texelse wol in wasbare slaapproducten (bijv. Texeler Eierland)  is stofvrij (anti-allergeen), heeft een natuurlijke vochtregulatie en dé ideale warmtegeleiding,.

Stuk voor stuk gezonde kwaliteiten waar je van op aan kan!

Wol selectie

TexelWool selecteert de allerbeste wol van het eiland. Dat begint al op het land. Een professional scheert tot ± 150 schapen per dag. In gemiddeld 4 minuten is het schaap zijn volle vacht kwijt. De schapenscheerder houdt vuile delen van de wol apart; ook kiest hij uitsluitend witte wol. In de boerenschuur gaan grote balen wol op de weegschaal. Vervolgens wordt het met de hand uitgezocht. Wij kijken naar eigenschappen als kleur, vezellengte, fijnheid, kroezing en schoonheid.

 De vette, mooie wol gaat naar de wasserij. Na het wassen wordt de wol gedroogd en naar de ‘wolzolder’ geblazen, om minimaal 24 uur te acclimatiseren. Ondertussen wordt uit elke baal wol een monster genomen voor de test in het laboratorium. De balen krijgen allemaal een eigen nummer. Ze zijn dan klaar voor verwerking in onze fabriek in de havenplaats Oudeschild.

© 2011 - 2023 Dekbedexpress | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel