Sorteer op
Sorteer op

Dauny Eiderdonsen dekbedden

EXCLUSIEF VOOR HEM OF HAAR, DIE EEN DEKBED MET HET HOOGSTE COMFORT-GEVOEL OVERWEGEN
De meest edele inhoud van een dekbed. Dezelfde effecten worden door geen enkele high-tech-inhoud ooit bereikt. Ideaal in de subtiele warmteopbouw en de afvoer van lichaamsvocht. Het dekbed ligt vederlicht op het lichaam. 1000 Donsveertjes wegen 1 gram! Uitstekend slaapcomfort (zelfs voor mensen met slaap-problemen). Minder ideaal voor consumenten, die extreem transpireren.  Exclusiviteit van het hoogste niveau, met een zeer grote ontspanningsfactor:

Slapen onder een dekbed met Eiderdons werkt bijna verslavend.

 

Eidereenden leven ergens ver weg in de felle vrieskou van de Poolzee. Ze zijn zeer schuw, leggen echter gedurende de tijd dat ze eieren leggen hun schuwheid voor de mensen voor een korte periode af. Niet voor alle mensen, maar alleen voor de mensen van een bepaalde familie, de familie die al voor hun moeder zorgde. Wat betekent zorgen? De „gastfamilie”, die uit mensen bestaat, bereidt de nestbouw van de eidereenden, die hen ieder jaar bezoeken, zorgvuldig voor. Kuilen of niet meer gebruikte autobanden worden met hooi bekleed. Iedere eidereend neemt een van de nesten in zijn bezit. 
Door het hormoonproces tijdens de rui zit hun buikdons nog zeer los. Dit dons is in de koude hel 
tussen de ijsbergen en de vulkanen volmaakt gerijpt. Door het uittrekken door de eenden zelf  van deze veren verandert de eend het nest van hooi in een weldadig donsparadijs, klaar om de eieren te ontvangen. Dit bijzonder dikke vlokkige dons is uniek - extreem licht en isolerend en blijft ook bij elkaar geklit en zorgt voor een optimale klimaatregeling om de eieren warm te houden. Na het uitkomen van het nest en de eenden deze fijne plek verlaten hebben verzamelen de familie`s het dons om dit zorgvuldig met de hand te ontdoen van alle vuil.
 

nest eidereend

 

© 2011 - 2024 Dekbedexpress | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel