1 Duurzaamheid 
Schapenwol is een duurzaam product. Daarnaast, wol groeit bij het schaap elk jaar weer vanzelf aan. Het schaap is in feite een kleine ‘vezelfabriek’. 

2 Isolatievermogen 
De wolvezel heeft een spiraalvormige krul en kan daardoor veel lucht vasthouden. En lucht is een perfecte isolator! Daarbij; wol heeft een biologisch geheugen zodat de wolvezel altijd in zijn originele vorm terugspringt. De vorm waarin de lucht zo goed vastgehouden wordt! 

3 Veerkracht 
De wol die TexelWool® gebruikt, is afkomstig van schapen die leven in ons zeeklimaat. Dit klimaat versterkt de kroezing van de vezel dusdanig dat de wol geschikt is voor de hoogwaardige TexelWool®-producten. 

4 Vochtopname 
Wol heeft een hoog absorptievermogen. Wol neemt vocht gemakkelijk op en "ademt" het als het ware ook weer uit. U slaapt droog en heel comfortabel! 

5 Zelfreinigend vermogen 
Wol is zelfreinigend omdat het lanoline bevat, het bacteriewerende en vuilafstotende natuurlijke wolvet. Wol ventileert optimaal en reguleert de temperatuur en de hoeveelheid vocht. Hierdoor is het geen aantrekkelijke omgeving voor de huismijt. 

6 Brandvertragende eigenschappen 
Bij brand is wol een relatief veilig materiaal. Het hoge stikstofgehalte, het hoge vochtgehalte en de hoge ontbrandingstemperatuur zijn brandvertragende aspecten. 

7 Lange levensduur, lage milieubelasting 
Wol heeft een zeer lange levensduur met behoud van al haar goede eigenschappen en is 100% te recyclen. Het milieu ondervindt dan ook relatief zeer weinig hinder van wol-recycling. 

8 Milieuvriendelijk 
Wol is een heel milieuvriendelijk product. Wollen producten worden vervaardigd via vriendelijke productieprocessen die geringe invloed hebben op het milieu.

© 2011 - 2024 Dekbedexpress | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel